€ 39,90 Voor porzione da 1kg ca.
De Blu di Lodi is 'n typiese erborinato kaas wat in die gemeente Lodi geproduseer word. Die produksiemetode is dieselfde as dié wat gebruik word om natuurlike Gorgonzola te maak.
Sy besonderheid is die pikantheid en die smaak wat beslis intens, sag en gemeng is. Grof kors, vette pasta met swamme wat duidelike blou en groen strepe gee.
Die groot tradisie van erborinati in Lombardye vloei in hierdie besonder seldsame en plaaslike tipe wat die gebied van die lae Lodi verenig. Die produksietegniek is dieselfde as dié van Gorgonzola met 'n verskillende konsistensie van die vetter pasta en 'n meer intense erborinatura.
Italiaans koemelk, zout, kalfscurd in pasta, hulpstoffen (selectieve melkverzuurde bacteriën en schimmels)
Keskmised toitumisandmed 100g toote kohta:
Energia 1604 kj - 350 kcal
rasvad 27,2g millest küllastunud rasvhapped 20g
süsivesikud 0,5g millest suhkrud 0,5g
valk 20g
sool 1,4g
Il Blu di Lodi (in porzione da 1 chilo) è davvero ottimo da far sciogliere su una bella polentina gialla calda e morbida nel puro stile dell'Italia settentrionale. Da provare assolutamente con una goccia di miele millefiori! Per gustarlo con un vino consigliamo vini morbidi e tendenzialmente dolci come ad esempio Passiti da uve bianche e Recioto di Soave DOCG.
Pasta di colore bianco o paglierino, screziata per sviluppo di muffe con venature blu/verdastre. Crosta grigia e/o rosata non edibile. Al tatto si presenta “solido” e cremoso, con pasta unita senza occhiature. Al palato è morbido ed amalgamato, con facile scioglievolezza in bocca. Sapore decisamente piccante.
Pastas valg ær hvítt eða hveitilita, með litunum bláum/grænum vegna mygluvöxts. Grár og/eða bleikur skorpa er ekki ætandi. Í snertingu er hún “fest” og kremkennd, með samfelldri deig án gati. Á tungu er hún mjúk og blandað, með auðveldu leysingu í munninum. Smekkur er eindregið sterkur.
€ 39,90
Voor porzione da 1kg ca.
✔ U hebt het product aan uw winkelwagentje toegevoegd!