€ 89,38 Voor forma intera, 5,5kg ca.
De Carnia Alto But van La Casearia Carpenedo is 'n kaas wat die onlosmaaklike verbintenis tussen Antonio Carpenedo en die Friuli Venezia-Giulia verteenwoordig, die streek van oorsprong van hierdie pragtige kaas van rou melk, wat al meer as 30 jaar gekies en geselekteer word.
Die Carnia Alto But Vecchio is niks anders nie as die volwasse weergawe van die kaas: die rou melk kaas, word 'n minimum van 10 maande veroudering ondergaan.
Die naam kom van die Valle But, waar die produksie ritmes die van die natuur is. Hierdie pragtige kaas het sy oorsprong in die melk wat deur die bruine rasse koei geproduseer word. Die verwerking is oorlewering van meer as 100 jaar van die ou melkerijne in die dorpe van Val But. 'n Plaaslike produksie, wat Antonio Carpenedo wou versprei regoor Italië en die wêreld, wat al hoe meer erkenning ontvang. Weer eens het Antonio 'n seltenheid gevind om te proe.
Il Carnia Alto But Vecchio de La Casearia Carpenedo (che in questa pagina vi presentiamo in forma intera) è un formaggio veramente buono e genuino. Parole inflazionate, ma l'Alto But è veramente una rara espressione del territorio e della tradizione, con sapori delicati e decisi a seconda della stagionatura, ma caratteristici dei pascoli montani. Sapore deciso e leggermente piccante, è un formaggio ottimo in un tagliere di formaggi, a fianco di salse piccanti o ai frutti di bosco. Come abbinamento preferiamo un Rosso Colli di Conigliano.
Prevale il giallo paglierino in crosta, tonalità alquanto intensa. Diminuisce la presenta nella pasta di occhi di pernice rispetto alle stagionature più ridotte. La consistenza della pasta è semidura con tendenza al friabile. Inconfondibile aroma di alta montagna. Il foraggio di alta quota prevale a testimonianza della bontà del latte.
€ 89,38
Voor forma intera, 5,5kg ca.
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