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Gebr. Baldauf GmbH Foreign selection

biologicoFormaggio Pafiorito 200g

9,20 for porzioni da 200g ca.


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Availability: Excellent
Ingredient table / Allergens: Latte



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Formaggio Pafiorito 200g

This is a cheese made from whole cow's milk from cows grazing in high mountain meadows.

After coagulation and salting at about six weeks of age, the cheese is immersed in a liquid mixture of flowers, composed of hay, mallow, marigold, strawberry, rose.
 

At the end of the maturation, the cheese is dried on wooden boards. 

Formaggio Pafiorito 200g: How is it produced

Dopo coagulazione e salatura a circa sei settimane di vita da parte del produttore, la forma viene immersa in una miscela liquida di fiori, composta da fieno, malva, calendula, fragola, rosa dall'affinatore.
Il formaggio stagiona almeno 45 giorni e poi affina altri 15 giorni con i fiori e le erbe essiccate.

Gebr. Baldauf GmbH, Foreign selection

A dairy artwork that brings the flowers of the mountain meadows directly to your home, dried in crust. It is a cheese from a mountain farm, thus from high altitude, which is matured in a mixture of flowers during the aging phase. 

Ingredients Formaggio Pafiorito 200g

Raw cow's milk, lactic ferments, non-iodized salt, calf rennet, herbs and flowers in crust.
Inedible crust.

Nutritional values

Average nutritional values per 100g of product

Energy: 393.8kcal / 1649kj
Fat: 32.5g of which saturates 21.7g
Carbohydrates: <0.1g of which sugars <0.1g
Protein: 25.3g
Salt: 1.5g

Formaggio Pafiorito 200g: use in the kitchen

It is a cheese with a particularly intense flavor and a pleasant floral sensation that shines through from the first cut.

Beautiful to look at, it allows you to use the rind to garnish and enhance the aesthetic pleasure of your dishes.

Excellent raw as a dessert to pair with a moderately structured and aromatic white wine such as Muller Thurgau or Gewurtztraminer.

Tasting notes

Un'opera d'arte casearia che porta i fiori dei prati di montagna direttamente a casa tua, essiccati in crosta. È un formaggio di malga e quindi di alta montagna che viene affinato in una miscela di fiori durante la fase maturativa.
Ha pasta semidura per lo più liscia con piccole occhiature sparse, di colore giallo dorato. Sapore pieno ed aromatico che seduce il palato.
La crosta è edibile per chi desidera assaporare sapori intensi di montagna.

Formaggio Pafiorito 200g: pairings

Ottimo a crudo come fine pasto da abbinare ad un vino bianco mediamente strutturato e aromatico come Muller Thurgau o Gewurtztraminer.

How to store Formaggio Pafiorito 200g At its best

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Produced by Gebr. Baldauf GmbH
Packaged by I Sapori del Portico

9,20 for porzioni da 200g ca.


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