€ 15,50 per porzione da 200g ca.
If you have made it this far, you are in the treasure chest of rare cheeses, cheeses to try, cheeses that can only be found in the best "pizzicherie" (the gourmet shops of the past, where you could find unknown products and, the person behind the counter would let you taste a typical "cigarette" of cheese that they were slicing).
Let's not digress: it is a blue cheese that is obtained using goat toma with the classic acid curd, inoculated with Penicillium roqueforti.
After salting, the toma is aged - for about a month - wrapped in forest red fruits, currants, raspberries, blackberries, and blueberries.
È un formaggio a latte crudo erborinato che si ottiene utilizzando la toma del caprino con la classica cagliata acida, inoculata con Penicillium Roqueforti.
Dopo la salatura la toma, viene messo in maturazione - per circa 45 giorni - avvolta da frutti rossi di bosco, ribes, lamponi, more, mirtilli e petali di rosa.
La crosta è edibile.
A great cheese with an intriguing flavor that offers the classic freshness of goat's milk with the fruity sensation of small red fruits and rose petals. Made from pasture-raised goats from the Alps, it undergoes mold treatment with Penicillium roqueforti and is left to mature in contact with ripe red fruits.
Goat milk, rennet, Penicillium roqueforti, berries, sea salt
Average nutritional values per 100g of product
Energy: 1405kj / 338kcal
Fat: 27g of which saturates 18g
Carbohydrates: 1.9g of which sugars 1.2g
Protein: 22g
Salt: 1.1g
For its freshness and fruity sensation, it is a great cheese to offer during a tasty appetizer on dark bread or grain bread.
Even in a cheese board or a board of cheeses and cured meats to taste with family or friends, it becomes almost indispensable because it allows tasting the typical product of which just a few grams are enough to leave a lasting impression.
For pairing, a fruity and slightly sweet or dessert wine is recommended. Given the presence of red fruits, a nice passito made from red grapes can also be a good match.
Un grandissimo formaggio dal sapore intrigante che propone la classica freschezza del latte caprino con la sensazione fruttata dei piccoli frutti rossi e petali di rosa. Ottenuto da capre di alpeggio delle Alpi, dopo erborinatura con Penicillium Roqueforti, viene lasciato maturare a contatto con frutti rossi maturi e petali di rosa.
Per l'abbinamento si consiglia un vino fruttato e leggermente amabile o dolce. Vista la presenza di frutti rossi si può abbinare anche un bel passito da uve rosse.
Bello da vedere e da servire, intenso nel sapore di frutti di bosco che contrastano la freschezza della capra.
€ 15,50
per porzione da 200g ca.
Di seguito 8 di 878 recensioni di clienti Spaghetti & Mandolino
A funzionato benissimo e rapido. Grazie
DanieleSpeditionen perfetta,Qualita ottima Made in ITALY.:)
Claudio CasamattaHo comparto da Spaghetti e Mandolino una piccola selezione di formaggi di qualità italiani. Spedizione veloce e ottima qualità dei prodotti
DemetrioRegalo super apprezzato
BarbaraBresaola Punta d’Anca Valtellina IGP 1 kg, assolutamente strepitosa. Impossibile tornare indietro!
MicheleZeer goede verpakking en uitstekende smakelijke produkten aan democratiese prijzen
Michel de vosExcellent products and outstanding service. Highly recommended!
Enrico Cozzoni4.9/5
Spaghetti & Mandolino ha ottenuto un punteggio medio di soddisfazione del cliente di 4.9 su 5 nelle ultime 100 recensioni
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