Spaghetti & Mandolino - home page / Typical products / Cheeses
Agricansiglio Veneto

biologicoMoesin di Fregona 500g

11,60 for porzione da 500g ca.


Product shipped in thermal packaging (+1.90 €)
Delivery in: 2 - 4 days, free for orders over 990,00€, otherwise 149,00€
Availability: Excellent
Ingredient table / Allergens: Latte, Uova



More infoLess info

Moesin di Fregona 500g

The Moesin di Fregona is a cheese made from pasteurized whole cow's milk, with rennet coagulation, semi-cooked, semi-hard paste.

It is prepared with pasteurized whole cow's milk from cows that graze outdoors, feeding on aromatic grass rich in flowers. It has a cylindrical shape, with a soft, smooth, thin, regular, and elastic rind. The natural paste, with a slightly straw color, is soft, compact when cut, with little to no holes. The aroma is pleasant, and the flavor is sweet and delicate.

Moesin di Fregona 500g: How is it produced

Il latte, dopo l'aggiunta di una piccola quantità di panna e dei fermenti selezionati, viene scaldato a temperatura di coagulazione e aggiunto del calgio.
Si prepara con latte vaccino intero pastorizzato, proveniente da mucche che pascolano all’aperto alimentandosi di erba aromatica, ricca di fiori.
Stagionato almeno 20 giorni in locali a temperatura e umidità controllata.

Agricansiglio, Veneto

Ingredients Moesin di Fregona 500g

Milk, salt, rennet, selected cultures

Allergens: cow's milk (egg protein is used in the establishment)

Shelf-life: 60 days

Nutritional values

Average nutritional values per 100g of product

Energy: 390kcal / 1633kj
Fats: 33g of which saturates 23g
Carbohydrates: 1.5g of which sugars 1.5g
Proteins: 23g
Salt: 1g

Moesin di Fregona 500g: use in the kitchen

The Moesin from Fregona is a pleasant cheese, rather sweet and it pairs wonderfully with the two classic combinations of the Venetian tradition: “bread and cheese” and “polenta and cheese.” It also goes very well with vegetables in another traditional Venetian dish: “roots and cheese,” meaning it is enjoyed with fresh vegetables.
Ideal also for the preparation of baked lasagna and even on pizza.

Tasting notes

Ha pasta molle e semicotta di colore avorio, occhiatura piccola e rada molle, elastica, leggermente adesiva, umida con media solubilità.
La crosta, non edibile, è semidura, liscia, sottile, colore paglierino, in parte maculata di grigio chiaro.
Buon profumo e aroma di medio bassa intensità, con sentori di latte cotto, panna, yogurt e leggermente di vegetale.
Il sapore di questo formaggio è dolce, leggermente acido, con note lattiche di panna e burro.

Moesin di Fregona 500g: pairings

Viene solitamente abbinato a vini bianchi a bassa gradazione alcolica.

How to store Moesin di Fregona 500g At its best

Why do we like this product?

Formaggio della tradizione veneta che ben si abbina a piatti semplici della cucina casereccia.


Produced by Agricansiglio
Packaged by I Sapori del Portico

11,60 for porzione da 500g ca.


Visa
Mastercard
Paypal
Apple Pay
Contrassegno
Postepay
Scalapay
Google Pay
Satispay
Only products from excellent manufacturers
Over 900 positive reviews