€ 4,70 for porzione da 200g ca.
The Moesin di Fregona is a cheese made with pasteurized whole cow's milk, with a rennet coagulation, semi-cooked, semi-hard paste.
It is prepared with pasteurized whole cow's milk from cows that graze outdoors, feeding on aromatic grass rich in flowers. Cylindrical in shape, it has a soft, smooth, thin, regular, and elastic rind. The natural paste, with a slightly straw-yellow color, is soft, compact when cut, and has little to no eye formation. The aroma is pleasant, and the flavor is sweet and delicate.
Il latte, dopo l'aggiunta di una piccola quantità di panna e dei fermenti selezionati, viene scaldato a temperatura di coagulazione e aggiunto del calgio.
Si prepara con latte vaccino intero pastorizzato, proveniente da mucche che pascolano all’aperto alimentandosi di erba aromatica, ricca di fiori.
Stagionato almeno 20 giorni in locali a temperatura e umidità controllata.
Milk, salt, rennet, selected cultures
Allergens: cow's milk (egg protein is used in the facility)
Shelf-life: 60 days
Average nutritional values per 100g of product
Energy: 390kcal / 1633kj
Fats: 33g of which saturates 23g
Carbohydrates: 1.5g of which sugars 1.5g
Proteins: 23g
Salt: 1g
The Moesin di Fregona is a pleasant cheese, rather sweet and works excellently in the two classic pairings of the Venetian tradition: “pan e formajo” and “polenta e formajo” and is also very suitable to be paired with vegetables in another traditional Venetian dish: “radici e formajo”, meaning it is enjoyed with fresh vegetables. Ideal also for the preparation of baked lasagna and even on pizza.
Ha pasta molle e semicotta di colore avorio, occhiatura piccola e rada molle, elastica, leggermente adesiva, umida con media solubilità.
La crosta, non edibile, è semidura, liscia, sottile, colore paglierino, in parte maculata di grigio chiaro.
Buon profumo e aroma di medio bassa intensità, con sentori di latte cotto, panna, yogurt e leggermente di vegetale.
Il sapore di questo formaggio è dolce, leggermente acido, con note lattiche di panna e burro.
Viene solitamente abbinato a vini bianchi a bassa gradazione alcolica.
Formaggio della tradizione veneta che ben si abbina a piatti semplici della cucina casereccia.
€ 4,70
for porzione da 200g ca.
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