€ 9,30 for 200g ca.
The Pecorino di Osilo Slow Food Presidium is a precious and unique cheese, produced exclusively with raw sheep's milk from a single farm in the historic region of Osilo, Sardinia. This pecorino is characterized by its smaller dimensions compared to typical Sardinian pecorinos, with a reduced diameter and a greater height of the edge.
This cheese is protected by the Presidium, an organization that brings together local producers and promotes the creation of a dedicated association. A strict production specification has been established to ensure the quality and authenticity of the Pecorino di Osilo. Only local breeders can produce this pecorino, and only shepherds from the historic production area around the municipality of Osilo are allowed.
The Presidium's specification prohibits the use of milk from multiple farms or from sheep raised indoors, thus ensuring that every form of Pecorino di Osilo is genuine and respects the ancient traditions of the region.
Il Pecorino di Osilo viene prodotto esclusivamente con latte ovino crudo proveniente da un singolo allevamento (mai da pecore in stalla o da latte che proviene da allevamenti misti). Viene stagionato da 3 a 4 mesi prima di essere messo in commercio.
Raw sheep's milk, rennet, salt
Valori nutrizionali medi per 100g di prodotto:
Valore Energetico Kcal 410
Valore Energetico Kj 1703
Grassi 30,94g di cui acidi grassi saturi 19,91g
Carboidrati 0g di cui zuccheri 0g
Fibre 0g
Proteine 32,84g
Sale 1,68
The rind of Pecorino di Osilo is thin and presents an attractive straw yellow color, the same as the paste, which is homogeneous and free from holes. Its aromas clearly evoke the essence of sheep's cheese, with hints of wool, dry wood, and sometimes, aromatic herbs. On the palate, the cheese is buttery and melts in your mouth, with delightful notes of toasted hazelnut that make it an extraordinary sensory experience.
Può far parte di un tagliere raffinato e in questo caso verrà servito a metà degustazione visto il suo gusto non troppo sapido.
Da grattuggiare in scaglie grosse su una semplice pasta al pomodoro (meglio se con pomodoro crudo e due foglie di basilico) valorizza il piatto e lo rende indimenticabile.
Conservare in luogo fresco e a temperature che preferibilmente non superano 15 gradi.
This cheese best represents the Sardinian dairy tradition, with a strictly local production process that ensures excellent quality.
€ 9,30
for 200g ca.
Di seguito 8 di 882 recensioni di clienti Spaghetti & Mandolino
Ottima la varietà e la qualità dell'offerta, puntuale la consegna, molta attenzione alle esigenze del cliente
Nicola MARTONEProdotti buoni, vasta gamma, servizio veloce. Consigliabila
Lucianook
**Ottimi prodotti veramente eccezionali ad un prezzo molto conveniente. Prodotti freschi e saporiti per fare di un occasione una vera festa. Alla prossima.
IlarioA funzionato benissimo e rapido. Grazie
DanieleSpeditionen perfetta,Qualita ottima Made in ITALY.:)
Claudio CasamattaHo comparto da Spaghetti e Mandolino una piccola selezione di formaggi di qualità italiani. Spedizione veloce e ottima qualità dei prodotti
Demetrio4.9/5
Spaghetti & Mandolino ha ottenuto un punteggio medio di soddisfazione del cliente di 4.9 su 5 nelle ultime 100 recensioni
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