€ 4,40 per 500g
The Mezzi Paccheri from the Mulino di Gragnano are a typical pasta format from Campania, reintroduced by the Mulino di Gragnano in its classic version made from durum wheat semolina.
It is a short cylindrical pasta, smooth and quite large.
The paccheri were a type of pasta that was mostly consumed by the “lazzaroni”, which were those belonging to the most disadvantaged sections of society; in fact, just a few paccheri were enough to fill the plate. In Neapolitan dialect, the pacchero is a schiaffone; this type of pasta, being large in size, when poured onto the plate makes a sound very similar to that of a “pacca”. The name comes from Greek and indicates a "full hand" or a "pacca" (a slap) with an open hand.
The production of paccheri is very simple. The pasta factory Mulino di Gragnano selects the best Puglian wheat and uses only pure water from Monte Faito.
An essential tool is the bronze die, which ensures the porosity of the paccheri, an indispensable characteristic to enhance the flavors of the dish. Slow drying at low temperatures preserves the characteristics of the wheat, ensuring the paccheri flavor and cooking hold.
La produzione dei paccheri è molto semplice. Il pastificio Il Mulino di Gragnano seleziona il miglior grano pugliese e utilizza solo acqua pura del Monte Faito.
Strumento essenziale è la trafila in bronzo, che assicura la porosità dei paccheri, caratteristica indispensabile per esaltare i sapori del piatto. L'essiccazione, lenta e a basse temperature, preserva le caratteristiche del grano, garantendo ai paccheri sapore e tenuta della cottura.
Semola di grano duro, acqua sorgiva di Gragnano
100g di prodotto contengono in media:
Valore Energetico Kcal 351 - Kj 1489
Grassi 1,0 di cui Acidi Grassi Saturi 0,2
Carboidrati 71,0 di cui Zuccheri 3,0
Fibre 3,0
Proteine 13,5
Sale 0,02
The traditional recipe is mezzi paccheri a "cap' e mbrell". It is a typical Neapolitan dish, although less known compared to other first courses from Campania. Cap' e mbrell is a saying used to refer to people who act without logic; in this dish, it indeed seems that the ingredients are combined without any criteria, aside from the fact that it is an extremely easy dish that does not require particular culinary skills. If you want to try it, you will only need mushrooms, liquid cream, and parmesan.
If you prefer a more elaborate sauce, the mezzi paccheri from Mulino di Gragnano work well with all heartier sauces: meat or fish ragù will be enhanced by this shape, which is extremely versatile and also great for creating timbales.
Si consiglia per una buona durata del prodotto e per gustarne la fragranza di conservarlo in luogo fresco ed asciutto, al riparo dai raggi solari , non conservare in frigorifero, non esporre all'acqua e al sole.
€ 4,40
per 500g
Di seguito 8 di 875 recensioni di clienti Spaghetti & Mandolino
Regalo super apprezzato
BarbaraBresaola Punta d’Anca Valtellina IGP 1 kg, assolutamente strepitosa. Impossibile tornare indietro!
MicheleZeer goede verpakking en uitstekende smakelijke produkten aan democratiese prijzen
Michel de vosExcellent products and outstanding service. Highly recommended!
Enrico CozzoniOttimi prodotti di qualità, la spedizione è veloce il pacco arriva ben imballato, sono cordiali e comunicativi, sono molto soddisfatto, grazie e buon lavoro.
Rocco DidonnaJ'ai acheté les boissons Tormachio, goût oranges sanguines. Un délice à déguster bien frais. Pas sucré ni écoeurant, mais désaltérant. Je vous les recommande.
CANET ValéryTutto perfetto. Consigliato
Silvia de Santis4.9/5
Spaghetti & Mandolino ha ottenuto un punteggio medio di soddisfazione del cliente di 4.9 su 5 nelle ultime 100 recensioni
Scopri di piùServizio in collaborazione con TrustCart che raccoglie e cataloga i feedback di utenti che hanno acquistato su Spaghetti & Mandolino
✔ You have added the product to your cart!