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Caseificio Lavialattea Lombardy

biologicoSoft Pecorino Egle 290g

14,80 for Forma intera 290g ca.

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Delivery in: 2 - 4 days,
Availability: oncoming
Ingredient table / Allergens: Frutta a guscio, Latte, Semi di sesamo



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Soft Pecorino Egle 290g

The Pecorino morbido Egle is an extraordinary sheep's cheese, renowned for its sweet flavor and soft texture. Made from raw milk, this pecorino develops a compact bloomy rind that further enhances its taste profile.

Soft Pecorino Egle 290g: How is it produced

Dopo il riscaldamento del latte di pecora vengono aggiunti i fermenti. Da qui parte la coagulazione, poi avviene la rottura della cagliata, il casaro crea la formina che viene fatta sgocciolare. In ultimo la formaggella viene salata, stagionata e confezionata a mano.

Caseificio Lavialattea, Lombardy

Ingredients Soft Pecorino Egle 290g

Whole sheep's milk, salt, rennet.

Allergens: Milk and dairy products (including lactose), nuts and nut products (e.g. walnuts, hazelnuts, pistachios, almonds, etc.), sesame seeds and sesame seed products.

Nutritional values

Energy 332 Kcal/ 1376 KJ
Fat 27.96 g of which saturates 17.30 g
Carbohydrates 0.93 g
Proteins 19.15 g
Salt 1.20 g
 

Soft Pecorino Egle 290g: use in the kitchen

Tasting notes

On the palate, one can appreciate the notes of butter and hazelnuts that harmoniously blend with the delicate aroma of the champignon mushroom, offering a unique sensory experience. The distinctive characteristic of Pecorino Morbido Egle is its incredible creaminess, which is evident from the moment the cheese is fresh.

Soft Pecorino Egle 290g: pairings

Perfect for a cheese board, the Pecorino Morbido Egle is also an excellent ingredient in the kitchen. It can be used to enrich meat rolls or as a delicious alternative to cow's mozzarella. Its flavor pairs wonderfully with sweet white wines or soft red wines, creating surprising and refined taste combinations.

How to store Soft Pecorino Egle 290g At its best

Il prodotto non deve essere conservato in un luogo con luce diretta e deve stare lontano da fonti di calore. Causa la sua fragilità è necessario utilizzare opportune cautele durante la manipolazione al fine di preservare l’integrità.
Consigliamo di conservare il formaggio in imballaggio che consente al prodotto di respirare e stagionare (carta adatta ai formaggi).
Il Pecorino Egle non viene trattato con prodotti anti muffa chimici in crosta quindi, in caso di sviluppo, queste dovranno essere rimosse ma il prodotto resta comunque edibile.

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Produced by Caseificio Lavialattea
Packaged by I Sapori del Portico

14,80 for Forma intera 290g ca.

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