€ 11,70 for porzione sottovuoto da 200g ca.
The production technique follows the typical method for blue cheeses, particularly the inoculation of Penicillium Roqueforti during the cheese maturation phase.
Buffalo milk is particularly fatty, which provides a softness and an intensely rich flavor.
The channels for inoculating the green/blue mold allow for the development of an intense and slightly tangy flavor, which gives the product an excellent taste balance and makes it more appealing.
Produzione classica degli erborinati, questo formaggio blu viene inoculato di Penicillium Roqueforti in fase di maturazione e salato in salamoia.
La stagionatura minima è di 90 giorni prima della messa in commercio, ha crosta rugosa e asciutta di colore ambrato/grigio.
Il risultato è un formaggio di forma quadrata con lato di 20 cm e scalzo di 12 cm.
Cheese that combines the typical pleasantness and creaminess of Buffalo milk with the freshness of a delicate Penicillium Roqueforti blue mold.
Whole pasteurized buffalo milk, rennet, salt, Penicillium Roqueforti.
Average nutritional values per 100g of product
Energy: 387kcal / 1603kj
Fats: 35g of which saturates 27g
Carbohydrates: 1g of which sugars 0.4g
Proteins: 18g
Salt: 1.4g
This is a very flavorful cheese that is usually placed towards the end of a cutting board after the long-aged hard cheeses.
It pairs very well with sweet white dessert wines that have a slight aromaticity.
Excellent for dressing taragna polenta and preparing tasty bruschette or appetizers paired with chestnut honey or natural sausage.
Formaggio che abbina la piacevolezza tipica e la morbidezza del latte di Bufala e la freschezza di una delicata erborinatura di Penicillium Roqueforti.
La pasta è dapprima morbida fino a divenire friabile in funzione della stagionatura, di color panna chiaro, percorsa da venature tipicamente blu.
Il profumo presenta uno spunto lattico acido. Il sapore è distinto, mediamente intenso.
Si percepisce la dolcezza del latte. Con il protrarsi della stagionatura aumenta il sentore di piccante.
Un formaggio di carattere che necessita di un abbinamento altrettanto sostenuto: un buon Amarone Classico della Valpolicella fa sicuramente al caso nostro.
€ 11,70
for porzione sottovuoto da 200g ca.
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