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biologico Vine and Prejudice

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Vine and Prejudice

Quanto influenza la scienza il mondo del vino? Attilio Scienza approfondisce l'argomento con Vine and Prejudice

La scienza è prevenuta? Cos'è la “fake science” e come ha influenzato il mondo del vino? In che modo una comprensione più approfondita della scienza può aiutare i produttori ad affrontare le grandi sfide che il pianeta dovrà fronteggiare?

Queste sono solo alcune delle domande che vengono esplorate in questo libro. Partendo dalla scienza vitivinicola nasce questo testo ponderato e talvolta provocatorio sulla storia della vite.

Il libro esplora come sono nate le uve, come si sono evolute nel tempo e come hanno viaggiato in tutto il mondo, creando le varietà di vino che conosciamo e amiamo oggi.
Con la sua interpretazione unica della storia della vite, il professor Attilio Scienza spiega come il nostro pianeta sia cambiato nel tempo e come le viti si siano trasformate nel corso dello sviluppo geologico della terra.

Questo libro traccia il viaggio dai primi viticoltori agli scienziati che hanno capito come identificare, classificare e incrociare le viti, fino ai recenti progressi nella profilazione del DNA.

Esplorando la storia spesso controversa, le fake news e i dibattiti etici che hanno accompagnato la scienza, Attilio Scienza esamina la biologia dell'uva attraverso la lente della sociologia. Scienza ci invita anche a pensare al futuro, in particolare alle trasformazioni che porteranno l'ingegneria genetica e la biotecnologia.

Riflette sulla morale dell'interferenza umana nel mondo naturale e chiede che cosa ci aspetta nella ricerca dell'uva perfetta.
 

Lingua: Inglese
Pagine: 124

Vine and Prejudice: come viene prodotto

Mamma Jumbo Shrimp, Italia

INGREDIENTI Vine and Prejudice

Valori nutrizionali

Vine and Prejudice: Utilizzo in cucina

About the Book of Vine and Prejudice

Is science prejudiced? What is fake science and how has it affected the world of wine? How can a deeper understanding of science help wine producers to confront the major challenges currently facing the planet?

These are just some of the questions that are explored in this book. From the leading light in grape vine science comes this thoughtful and sometimes provocative history of the vine. Discover how grapes came to be, how they have evolved over time, and how they travelled across the globe, creating the wine varieties we know and love today.

With his unique take on the back story of the vine, Professor Attilio Scienza explains how our planet shifted and changed over time and how vines morphed and travelled during the earth’s long geological development. This book charts the journey from the earliest grape farmers to the scientists who figured out how to identify, classify and cross-breed vines, all the way to recent advances in DNA profiling.

Exploring the often-controversial history, fake news and ethical debates that have accompanied the science, Scienza takes a look at grape biology through a sociological lens. Scienza also implores us to think about the future, particularly the implications of genetic engineering and biotechnology. He reflects on the morals of human interference in the natural world and asks what’s next in the search for the perfect grape?

About Attilio Scienza, Author of Vine and Prejudice

Attilio Scienza is Full Professor at the University of Milan, where he taught genetic improvement of the grapevine. His research interests include the genetic improvement of grape varieties and rootstocks by crossbreeding and clonal selection, the appraisal of old vines, and the study of interactions between the vine and the environment to enhance wine quality. He also worked on the preservation and enhancement of the Georgian germplasm. He is the author of 350 scientific publications and 15 books - both academic and of wider appeal - on topics related to the description of grape varieties as well as their relationship with the environment and historical origin. He also serves as the Chief Scientist of the Vinitaly International Academy, wine education provider specialized in teaching the diversity of Italian wine to international professionals.
 

Language: English
Paperback: 124 pages

Note di degustazione

Vine and Prejudice: abbinamenti

Come conservare Vine and Prejudice al meglio

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